AMSTERDAM - Marcel Kittel blijft grote indruk maken in de Ronde van Polen. De pas 23-jarige sprinter van Skil-Shimano won dinsdag ook de derde etappe. De eerste twee ritten had de Duitser eveneens al op zijn naam geschreven.

Vacansoleil-renner Romain Feillu eindigde in de 135,7 kilometer lange etappe achter Kittel als tweede.

De Deen Jonas Jörgensen finishte als derde in de rit die werd gekleurd door een lange ontsnapping van een groep van vijf man.

In de slotfase werden zij teruggepakt, waarna een massasprint in de straten van Katowice het gevolg was. Kittel won die met overmacht.

Moeilijkste zege

Kittel boekte al zijn elfde zege in zijn eerste jaar als prof. Hij won eerder vier etappes in de Vierdaagse van Duinkerken en schreef de Delta Tour Zeeland op zijn naam.

''Deze was de moeilijkste van de drie. Mijn ploeggenoten waren vermoeid door het harde werk in de eerste twee dagen, maar ze hebben me toch weer geweldig goed geholpen. Ik dank hen uit de grond van mijn hart'', zei de renner.

Hij vertelde verder dat het een bijzonder snelle sprint was. ''Mijn snelheidsmeter op de fiets wees 78 kilometer per uur aan!''

Algemeen klassement

Hij verstevigt met zijn ritwinst de leiding in het algemeen klassement. Kittel heeft 24 seconden voorsprong op Feillu en de Australiër Heinrich Haussler (Garmin).

Woensdag gaat het peloton de bergen in.