AMSTERDAM - Maarten Stekelenburg is op een haar na keeper van AS Roma. Na langdurige onderhandelingen moet het mondelinge akkoord alleen nog op papier worden gezet.

Stekelenburg verbleef het afgelopen weekend met een kleine delegatie in de Italiaanse hoofdstad om tot een persoonlijk akkoord te komen en medisch gekeurd te worden.

Het zou voor de doelman van het Nederlands elftal een ramp zijn als de transfer van Ajax naar Roma op het laatst moment nog af zou ketsen.

Onderhandelingen

"Als het nog misgaat, zou dat een ongelooflijk grote domper zijn. Je kan me dan in scherven opvegen", aldus Stekelenburg in De Telegraaf.

De onderhandelingen tussen de clubs namen veel tijd in beslag. "Ik heb echt momenten gehad dat ik dacht dat de deal niet door zou gaan. Zelf was ik woensdag al rond, maar het probleem zat hem tussen de clubs."

Kennismaking

De kennismaking met de club en de stad is de doelman goed bevallen.

"Ik heb een gesprek gehad met de trainer en de beoogde manier van voetballen staat me aan. Daarnaast bevalt het leven me hier nu al. Wat een heerlijk klimaat."

Naar verwachting wordt Stekelenburg uiterlijk donderdag bij AS Roma gepresenteerd en zal hij een contract ondertekenen dat hem tot de zomer van 2015 aan de Romeinse club bindt. Hij zal de eerste Nederlander in dienst van i Giallorossi worden.

De clubs hebben geen details bekend gemaakt over de transfersom.