AMSTERDAM - Leroy Fer speelt dit seizoen sowieso voor Feyenoord. Technisch directeur Martin van Geel sluit een verkoop van de middenvelder definitief uit.

''We gaan Fer absoluut niet verkopen'', is Van Geel stellig in het AD. ''Als we onze sportieve ambities willen waarmaken, kunnen we ons dat simpelweg niet veroorloven. De deur gaat dicht.''

De woorden van Van Geel houden automatisch in dat Fer volgend jaar zomer transfervrij vertrekt uit De Kuip.

De middenvelder heeft immers aangegeven onder geen beding zijn op dat moment aflopende verbintenis te willen verlengen.

FC Twente

Fer hoopte over te stappen naar FC Twente, dat onlangs een bedrag van naar verluidt twee miljoen euro op hem bood. Feyenoord vond die som te laag en heeft nu besloten Fer deze zomer helemaal niet meer van de hand te doen.

''We hebben voor acht miljoen euro aan spelers verkocht. Sportief is nóg een vertrek van een bepalende speler onbespreekbaar. Ja, zo hebben we dat ook aan Leroy en zijn management medegedeeld'', aldus Van Geel.

Afgelopen week gaf de nieuwe trainer Ronald Koeman al aan dat hij komend seizoen hoopt 'gewoon' over Fer te kunnen beschikken.

Opportuun

Rob Jansen, de zaakwaarnemer van Fer, vindt de uitspraken van Van Geel ''opportuun", omdat er er nog een maand te gaan is voordat de transfermarkt sluit.

''Feyenoord zelf geeft aan dat Fer niet mag vertrekken tenzij er een goed bod komt", aldus Jansen. ''Daarmee zeggen ze dus eigenlijk niets."