AMSTERDAM - Fernando Alonso gaat met een goed gevoel de 'zomerstop' in. De Spanjaard van Ferrari is blij dat hij zondag in Hongarije zijn reeks podiumplaatsen kon uitbreiden tot vier.

“Ik denk dat we vol vertrouwen kunnen beginnen aan het tweede deel van het kampioenschap”, zei de tweevoudige wereldkampioen na zijn derde plek op de Hungaroring. “De auto is er flink op vooruit gaan, we vechten nu om pole positions en om plaatsen op het podium.”

De stijgende prestatiecurve ten spijt bezet Alonso in de WK-stand de vierde plek, op 89 punten van Sebastian Vettel. De Spanjaard wijst erop dat deze achterstand vooral in de eerste races is opgelopen.

“Juli was een fantastische maand. Niemand scoorde meer punten dan ik, en dat op drie onvergelijkbare circuits en in wisselende weersomstandigheden. En dan was het ook nog eens niet warm; hoge temperaturen komen onze verrichtingen ten goede.”

Tumultueus

De race in Hongarije verliep voor Alonso net als voor z’n collega’s tumultueus. “Dit zijn lange races, met wisselende weersomstandigheden moet je voortdurend gefocust blijven."

"Helaas kwam ik slecht weg en moest ik de beide Mercedessen inhalen. Later kwam ik vast te zitten achter Mark Webber. Toen ik eenmaal ruim baan had, was ik aardig snel.”