AMSTERDAM - Edwin van der Sar gaat zijn eigen foundation oprichten. De oud-doelman wil vooral kinderen ondersteunen, meldt zijn belangenbehartiger Sport Promotion.

Echtgenote Annemarie wordt de drijvende kracht van de Edwin van der Sar Foundation. "Ik blijf altijd betrokken, maar meer op de achtergrond. Dat gaat zeker werken", zegt Van der Sar.

"Het idee is gaan leven bij ons nadat Annemarie eind 2009 werd getroffen door een herseninfarct", laat de 40-jarige recordinternational weten.

"Onze Foundation zal zich onder meer gaan richten op kinderen die door een infarct zijn getroffen en zal hulp bieden aan organisaties die zich hier al mee bezighouden."

Afscheidswedstrijd

Van der Sar ziet zijn afscheidswedstrijd op 3 augustus in de Amsterdam Arena als een mooi moment om publiciteit te vergaren.

"Daarna nemen Annemarie en ik even de tijd om alles op een rijtje te zetten. Sowieso over de toekomst, maar zeker over de manier waarop we met de Foundation willen omgaan. Annemarie zal het heft in handen nemen wat dat betreft."