AMSTERDAM - Problemen met de boordradio hebben ervoor gezorgd dat Lewis Hamilton vanwege een strategische misser de leiding kwijtraakte in de Grand Prix van Hongarije.

De McLaren-coureur was in een verwoed gevecht met zijn teamgenoot Jenson Button, toen een lichte regenbui het team deed besluiten om Hamilton binnen te halen voor regenbanden. De baan bleek echter snel op te drogen, waardoor de buiten gebleven Button de race kon winnen.

Hamilton eindigde als vierde en legde na afloop eenvoudig de vinger op de zere plek. "We hadden problemen met de radio. Ik hoorde mijn engineers wel, maar zij hoorden mij niet. Ik vroeg ze steeds om informatie, maar daar werd niets mee gedaan. Het was een moeilijke beslissing van ze om me binnen te halen.

"Misschien dat er een moment is geweest dat ze iets van me gehoord hebben, maar dat was te weinig. Ze zeiden dat het ging regenen en toen kozen we ervoor om te stoppen voor intermediates. De banden versleten snel en het was niet het beste besluit, maar dat is autosport."

Straf

De race van Hamilton werd verder verpest door een drivetrough-penalty, die hij kreeg nadat hij in een herstelpoging van een spin Paul di Rest van de baan drukte. Een terechte straf, vindt ook Hamilton zelf.

"Ik maakte een flinke fout", gaf hij toe. Mijn rechtervoorband was versleten, waardoor het misging in de chicane. Dat overkomt me echt nooit. Daarna heb ik Paul niet gezien, ik had echt geen idee. Niet vreemd dat ik een straf kreeg. Ik moet mijn excuses aanbieden."