AMSTERDAM - Ibrahim Afellay heeft zaterdag in het oefenduel van FC Barcelona tegen Manchester United een hamstringblessure opgelopen.

De aanvallende middenvelder kreeg na een sprint last van zijn linkerbeen, meldt de Spaanse topclub zondag. Na onderzoek is gebleken dat hij een scheurtje in zijn hamstring heeft opgelopen.

Vier tot vijf weken

De echo wees uit dat de Utrechter vier tot vijf weken uit de roulatie zal zijn. Hierdoor mist hij de oefenwedstrijd van het Nederlands elftal tegen Engeland

Naast het oefenduel van Oranje mist Afellay ook de twee duels met Real Madrid om de Spaanse Super Cup (op 14 en 17 augustus) en de start van de competitie, die begint in het weekeinde van 20 en 21 augustus.

Ook het EK-kwalificatieduel van Nederland tegen San Marino, op vrijdag 2 september in Eindhoven, komt naar alle waarschijnlijkheid te vroeg voor Afellay.

Oefenreeks

Afellay speelde tot nu toe in alle vier de oefenduels van Barcelona mee. Tegen Manchester United, een herhaling van de Champions League-finale van vorig jaar, liepen de Spanjaarden tegen een 1-2 nederlaag aan.