BARCELONA - De overgang van Edgar Davids van Juventus naar Barcelona is nagenoeg rond. Beide clubs spraken vrijdag met elkaar, waarna de Italianen de vertegenwoordigers van Barcelona toestemming gaven met de Nederlandse international te gaan onderhandelen.

Barcelona is dringend op zoek naar versterking. In de competitie heeft de ploeg van Frank Rijkaard al veel averij opgelopen en dreigt de club opnieuw de Champions League te missen. Davids wil snel vertrekken bij Juventus. Bij de Italiaanse club loopt zijn contract aan het einde van het seizoen af en de middenvelder weigert dat te verlengen.

Barcelona-voorzitter Laporta verbleef de afgelopen dagen in Turijn om de clubs op één lijn te krijgen. Dat schijnt gezien de mededeling van de Catalanen op vrijdag wel gelukt te zijn.

Kopen of huren

Barcelona maakte zelf bekend dat het mocht praten met Davids. Het is onduidelijk of Barcelona de speler wil kopen of huren. Een woordvoerder gaf aan dat zowel een huurperiode voor de rest van het seizoen als een contract voor anderhalf jaar tot de mogelijkheden behoort. De club verwachtte wel snel tot een akkoord met Davids te kunnen komen.