AMSTERDAM - Sebastian Vettel heeft in de voorbereiding op de Grand Prix van Hongarije voor het eerst de plek bovenaan de tijdenlijst ingenomen. De WK-leider was met zijn Red Bull in de laatste vrije training op de Hungaroring met 1.21.168 de snelste man.

Fernando Alonso was net als in de twee sessies op de vrijdag tweede. De Ferrari-coureur kwam drie tienden van en seconde tekort op Vettel. Jenson Button, de McLaren-coureur die dit weekeinde zijn 200ste Grand Prix rijdt, werd derde met een 1.21.639.

De vierde tijd kwam van Mark Webber. Vettels teamgenoot ging in zijn Red Bull bijna een halve seconde langzamer over het circuit nabij Budapest. De Australiër was op zijn beurt ruim drie tienden sneller dan Felipe Massa, die met de tweede Ferrari de vijfde tijd reed.

Lewis Hamilton had in beide sessies op de vrijdag nog de snelste tijd geklokt, maar kwam er op de zaterdagochtend niet aan te pas. De McLaren-coureur was anderhalve seconde langzamer dan Vettel. De Brit moest ook Nico Rosberg van Mercedes GP nog voor laten gaan en sloot de training af als zevende.

Rosberg's teamgenoot Michael Schumacher, viervoudig winnaar op de Hungaroring, was goed voor de achtste tijd, gevolgd door Vitaly Petrov (Renault) en Paul di Resta (Force India).