AMSTERDAM - PSV heeft zich bij Ajax officieel gemeld voor Mounir El Hamdaoui. De Eindhovenaren willen de spits die bij de landskampioen op een zijspoor is beland graag overnemen.

Technisch manager Marcel Brands heeft de interesse bevestigd. Er gingen al wat langer de geruchten dat PSV interesse zou hebben in de Marokkaanse aanvaller, maar nog niet eerder was het concreet.

Brands kreeg tijdens de eerste gesprekken niet de indruk dat Ajax El Hamdaoui graag naar de Eindhovense concurrent ziet vertrekken.

"Ik krijg het idee dat Ajax de boot afhoudt, omdat ze hem liever naar het buitenland zien gaan", aldus Brands tegenover het Algemeen Dagblad. Over een afkoopsom is nog niet gesproken, al verwacht Brands niet dat die hoog kan zijn.

"Het is de vraag of je wel een transfersom kunt eisen voor een voetballer die naar de beloften is gestuurd. Bij PSV hadden we zo'n situatie met Jan Kromkamp. Die mocht van ons ook transfervrij vertrekken."

Vier miljoen

Ajax wil naar verluidt vier miljoen euro ontvangen voor El Hamdaoui. De Amsterdammers betaalden AZ in de zomer van 2010 ongeveer vijf miljoen voor de diensten van de spits.

El Hamdaoui traint sinds de start van de voorbereiding mee met Jong Ajax en zou wel oren hebben naar een overgang naar Eindhoven.

PSV-trainer Fred Rutten liet zich al eerder lovend uit over El Hamdaoui en gaf aan de speler graag aan zijn selectie te willen toevoegen.