MADRAS - Het huwelijk in november heeft Sjeng Schalken deugd gedaan. Sinds de verbintenis met Ricky heeft de Limburgse tennisser nog geen wedstrijd verloren. Eerst won hij in het Oostenrijkse Sankt-Anton een demonstratietoernooi. Na de jaarwisseling stoomde hij in het Indiase Madras achter elkaar door naar de halve finales. Vrijdag won hij in de kwartfinale van de 5e geplaatste Spanjaard Felix Mantilla: 6-2 4-6 7-6 (tiebreak 8-6).

In de halve finale komt Schalken tegenover een andere Spanjaard te staan, zijn jeugdvriend Carlos Moya, die in Madras eerste is geplaatst. Moya werkte zich met tweemaal 6-4 langs de Fransman Thierry Ascione.

Voor Schalken is het eerste ATP-toernooi van 2004 een mooie opstap voor een nieuwe aanval op de toptien van de wereldranglijst. De punten in India zijn mooi meegenomen, want hij heeft er niet een te verdedigen. Vorig jaar moest hij afzeggen wegens een blessure.

Droom

Met nog een paar overwinningen in Auckland plus een prestatie voorbij de tweede ronde in het grandslam Australian Open, kan de 27-jarige kopman van het Nederlandse Daviscupteam zijn droom van vele jaren misschien verwezenlijken. Schalken kwam in acht keer Melbourne nooit voorbij de tweede ronde.

Tegen leeftijdgenoot Carlos Moya, met wie hij als jeugdspeler langs veel Zuid-Amerikaanse toernooien trok, heeft Schalken een negatief record. In acht vorige ontmoetingen won Moya vijf keer en Schalken drie keer.