AMSTERDAM - Cadel Evans, Andy Schleck en Frank Schleck zullen niet deelnemen aan de Ronde van Spanje. De top drie van de Tour de France prefereert de Ronde van Colorado boven de Vuelta.

“Dit is fantastisch nieuws voor het Amerikaanse wielrennen”, zegt Shawn Hunter, mede-organisator van de Ronde van Colorado, tegen L’Equipe.

De Ronde van Colorado, die officieel USA Pro Cycling Challenge heet en één week duurt, begint op maandag 22 augustus met een proloog. Dat is twee dagen na de start van de Vuelta in Benidorm.

Contador

In een eerder stadium lieten Alberto Contador en Samuel Sanchez al weten de Ronde van Spanje over te slaan.

Evans nam in 2009 voor het laatst deel aan de Vuelta en hij legde toen achter Alejandro Valverde en Samuel Sanchez beslag op de derde plaats.

Avondje stappen

De gebroeders Schleck stonden vorig jaar wel aan de start van de Vuelta. Frank Schleck finishte als vijfde in het algemeen klassement en Andy Schleck werd in de tweede week na een avondje stappen naar huis gestuurd door zijn toenmalige teammanager Bjarne Riis.

“Wij zijn nog heel erg moe van de Tour de France”, zegt Frank Schleck tegen Cyclingnews. “Al hopen we zaterdag wel een rol te spelen in de Clasica San Sebastian.”