AMSTERDAM - Het lijkt erop dat Kobe Bryant de NBA gaat verruilen voor de Turkse basketbalcompetitie. De Amerikaanse basketbalster is in de Turkse metropool Istanbul om te onderhandelen met Besiktas.

"Op dit moment is er een vijftig procent kans dat Kobe naar Turkije komt", liet technisch directeur Seref Yalcin van Besiktas aan ESPN weten. "Alles zal duidelijk zijn na het gesprek."

De onderhandelingen tussen de club en de speler vinden zaterdag plaats. Bryant zou naar verluidt één miljoen dollar per maand kunnen verdienen bij Besiktas.

De club zou echter met financiële problemen kampen vanwege het omkoopschandaal dat het Turkse voetbal momenteel in zijn greep houdt. Sponsoren als Turkish Airlines zouden garant moeten staan voor het inkomen van de dertienvoudige All Star.

Lockout

Besiktas hoopt te profiteren van het arbeidsconflict in de NBA. Eind juni liepen onderhandelingen over een nieuwe CAO in de NBA stuk, waarna een zogenoemde lockout werd afgekondigd. Meerdere NBA-spelers zoeken daarom voorlopig hun heil over de grens.

Eerder meldde Bryant zelf ook een overgang naar Europa of China te overwegen. Gaat hij in op de avances van Besiktas, dan wordt hij onder anderen teamgenoot van zijn landgenoot Deron Williams (New Jersey Nets).