AMSTERDAM - Ron Vlaar is ervan overtuigd dat Ronald Koeman Feyenoord vooruit zal helpen. "Hij heeft er wel kijk op; ik denk dat hij onze groep beter en hechter kan maken."

Vlaar bekent dat de sfeer in de selectie een knauw heeft gehad na het wegstemmen van Koemans voorganger Mario Been. Na een groepsgesprek staan alle neuzen volgens de verdediger echter weer dezelfde kant.

"Ik vind dat we nog meer naar elkaar toe moeten groeien, maar ook dat we op de goede weg zijn", zegt de aanvoerder van Feyenoord tegenover NUsport.

"We weten dondersgoed wat er van ons wordt verwacht. Meer dan ooit. Als je ziet hoe goed wij trainen en hoe professioneel wij met de situatie omgaan… Daar is helemaal niets mis mee."

Volgens Vlaar hoeven spelers niet elkaars beste vriend te zijn om samen te presteren. "Als prof moet je zakelijk en privé gescheiden kunnen houden. Je kunt het met iemand oneens zijn, dat maakt niet uit. Als je in het veld maar voor elkaar door het vuur gaat."

In het nieuwe NUsport-magazine, dat sinds dinsdag in de winkel ligt en online bestelbaar is, vindt u een uitgebreide Feyenoord-reportage met Leroy Fer, Ronald Koeman en Ron Vlaar in de hoofdrol.