AMSTERDAM - Alberto Contador vindt het jammer dat het CAS zich pas in november uitspreekt in zijn dopingzaak. Het internationaal sporttribunaal besloot dinsdag voor de tweede keer de zittingen te verschuiven.

“Het is zonde en triest dat we straks ruim een jaar hebben moeten wachten op een uitspraak”, meldt Contador aan Velo Nation. “We hadden al lang duidelijkheid moeten hebben.”

De 28-jarige klimmer testte vorig jaar tijdens de tweede rustdag in de Tour de France positief op clenbuterol.

Vervuild vlees

De Spanjaard wijt dit aan het nuttigen van vervuild vlees. Wordt Contador schuldig bevonden, dan moet hij zijn Tourzege afstaan aan Andy Schleck en wordt hij voor een onbekende periode geschorst.

De Spaanse wielerfederatie schorste de renner van Saxo Bank aanvankelijk voor één jaar, maar nadat Contador protest aantekende werd hij vrijgesproken.

CAS

De internationale wielerunie UCI en het mondiale antidopingagentschap WADA stapten vervolgens naar het CAS, dat de zaak aanvankelijk in juni en later in augustus zou behandelen.

Het laatste uitstel kwam op verzoek van het WADA, dat de tijd wil nemen om de door het kamp-Contador ingediende documenten door te nemen.