AMSTERDAM - Rob Ruijgh en Johnny Hoogerland zullen niet deelnemen aan de Ronde van Spanje. Beide coureurs ontbreken in de dertienkoppige voorselectie van Vacansoleil.

Zowel Ruijgh als Hoogerland heeft er intensieve maanden op zitten. Laatstgenoemde nam voor zijn deelname aan de Tour de France al deel aan de Giro d’Italia, terwijl Ruijgh, met zijn 21e plaats beste Nederlander in de Tour, de Dauphiné betwistte.

De voorselectie van Vacansoleil telt vier Nederlanders: nationaal kampioen op de weg Pim Ligthart, Wout Poels, Joost van Leijen en Martijn Keizer.

Mosquera

Ook Ezequiel Mosquera zit in de groep. De 35-jarige Spanjaard werd vorig jaar betrapt op het gebruik van HES, een middel dat bloeddoping maskeert.

Mosquera zal alleen de Vuelta rijden als zijn zaak is afgesloten en als hij wordt vrijgesproken door de betrokken instanties.

Ritzege

De Ronde van Spanje was in 2009 de eerste grote ronde voor Vacansoleil. Toen behaalde Borut Bozic een ritzege en verraste Hoogerland met een twaalfde plaats in het eindklassement.

De Ronde van Spanje gaat op zaterdag 20 augustus van start met een ploegentijdrit in Benidorm.