AMSTERDAM - AZ heeft een bod van AS Roma op doelman Sergio Romero afgewezen. De Italiaanse formatie, die in onderhandeling is met Ajax over een transfer van Maarten Stekelenburg, toonde ook verregaande interesse in de Argentijns international.

Dat zegt trainer Gertjan Verbeek tegenover De Telegraaf. De oefenmeester van de Alkmaarders stelt dat de deal tussen Ajax en Roma voor een transfer van Stekelenburg nog lang niet beklonken is.

"Ajax moet een keer met Groningen bellen. Matavz is ook nog steeds niet weg", verwijst Verbeek naar Tim Matavz, de FC Groningen-spits die in de belangstelling staat van diverse clubs uit de Serie A.

"Met Stekelenburg duurt het ook veel te lang. Als AS Roma hem echt had willen hebben, was het allang rond geweest", concludeert Verbeek. "Wij weten wat ze willen uitgeven aan een keeper, en dat is niet veel. En Romero vinden ze toch ook nog te duur. Ze zijn qua niveau vergelijkbaar, maar wel heel andere types."

Storende factor

Wat Verbeek betreft vertrekt Romero zo snel mogelijk uit Alkmaar. De trainer ziet zijn eerste doelman als een storende factor in de selectie. "Dat zou beter zijn voor de club en voor de groep. Dat mag gerust in de krant."

"Hij ontbrak op de laatste training van het vorige seizoen en ik heb hem daarna nooit meer gesproken. Hij is nog niet klaar met mij als hij hier terugkeert. Dan mag hij Argentijns international zijn, maar dat interesseert me geen reet."

Levensstijl

Het gedrag van Romero komt Verbeek al langer de keel uit. "Het heeft te maken met zijn levensstijl, met zijn gedrag. Hij denkt misschien dat hij kan bepalen hoe het hier gaat, maar dat doen wij zelf nog altijd. Als hij toch nog terugkeert, dan zal de beste keeper bij ons een basisplaats hebben. Maar wel op onze voorwaarden."

AZ beschikt naast Romero over Esteban Alvarado, Joey Didulica en Erik Heijblok. Alvarado verdedigt donderdagavond het doel in het duel met FK Jablonec, waartegen AZ aantreedt voor de voorronde van de Europa League. Didulica keert eind augustus op zijn vroegst terug van een blessure.