YERSEKE - Een klein beeldje van de Mosselman, gehuld in een bolletjestrui. Het is de prijs die Johnny Hoogerland woensdag in zijn woonplaats Yerseke kreeg overhandigd van wethouder Kees Knuijt.

Een kleine 800 mensen kwamen op de huldiging af. Hoogerland werd in een witte Corvette met bollen door het dorp gereden en deelde tijdens de huldiging in de haven van het vissersdorp handtekeningen uit.

De Zeeuw reed tijdens de Tour de France 5 dagen in de bolletjestrui. "Als ik niet was aangereden en in het prikkeldraad was terechtgekomen, had ik de etappe kunnen winnen. Ik denk dat ik dan de trui naar Parijs had gebracht", lachte de renner, die zichtbaar genoot van de aandacht.

Veiling

Bij de huldiging opende Hoogerland de veiling van een van zijn bolletjestruien. De opbrengst gaat naar de stichting Jayden, die hij vertegenwoordigt. Die zet zich in voor kinderen met kanker.

Ook de opbrengst van de veiling van het paaltje met prikkeldraad waar Hoogerland tegenaan werd gereden, gaat naar die stichting. Het ging om een bedrag van 1620 euro.

Johnny Hoogerland gehuldigd