AMSTERDAM - Mounir El Hamdaoui heeft er voorlopig geen problemen mee dat hij mee moet trainen met Jong Ajax. De door trainer Frank de Boer verbannen spits gaat ervan uit dat hij het komende seizoen onder trainer Gery Vink zijn wedstrijden speelt met de beloftenploeg van de Amsterdammers.

"Ik vind het niet erg", zegt El Hamdaoui in het magazine van NUsport. "Ik heb het goed naar mijn zin bij Jong Ajax. Het ziet ernaar uit dat ik het seizoen hier ook blijf spelen. Daar heb ik vrede mee."

De Rotterdammer met Marokkaanse roots geeft aan dat hij zijn situatie liever anders had gezien. El Hamdaoui is echter niet van plan om de zoektocht naar een oplossing in het geschil met De Boer te versnellen.

"Ajax moet naar mij toekomen. Ik heb nog een contract voor drie jaar. De club heeft beslist dat ik op dit moment in Jong Ajax moet spelen. De bal ligt bij Ajax."

Aissati

El Hamdaoui treft op de trainingen van Jong Ajax Ismaïl Aissati. De middenvelder keerde terug van een jaar verhuur aan Vitesse. Van een transfer naar de Arnhemmers kwam het niet. "Ze wilden mijn salaris evenaren, maar hikten aan tegen de afkoopsom. Daar zijn we niet uitgekomen", blikt de Marokkaans international terug.

"Daarom richt ik me nu op Ajax. Wat mij betreft blijf ik gewoon hier. Dat ik nu bij Jong Ajax meetrain, is geen probleem voor mij", stelt Aissati. "Het zijn leuke, fanatieke trainingen."

Afwachten

De 22-jarige technicus weet nog niet of en wanneer hij kan aansluiten bij de selectie van De Boer.

"Ik wacht af wanneer de trainer of iemand anders van de club met me komt praten. Mijn contract loopt nog een seizoen door. Ik hoop dat bij de A-selectie uit te dienen."

In het magazine van NUsport staat deze week een uitgebreid interview met Ajacied Siem de Jong. De nieuwe NUsport ligt nu in de winkels en is bovendien online te bestellen.