AMSTERDAM - De kans dat Dmitri Boelikin Ajax voor het komende seizoen komt versterken nadert het nulpunt. Volgens technisch manager Danny Blind is de claim van de Russische spits dat hij een aanbieding van de Amsterdammers op zak heeft 'onzin'.

Trainer Frank de Boer typeerde Boelikin afgelopen zaterdag nog als 'een interessante optie voor Ajax'. Daarbij werd voor de voormalige ADO-spits vooral gedacht aan een reserverol voor een andere aankoop, de IJslander Kolbeinn Sigthorsson.

"Die opmerkingen zijn uit hun verband gerukt", zegt Blind tegenover Voetbal International. "Frank heeft alleen gezegd dat hij type Boelikin interessant vindt. Een sterke kerel die in de zestien iets kan betekenen."

De hoge leeftijd van de Moskoviet staat een overstap van eigenaar Anderlecht naar de Arena echter in de weg. "Hij is 31 jaar, verdient een hoop geld en Anderlecht wil ook nog een transfersom voor hem. Dat gaat gewoon niet."

Moeilijke zoektocht

In eerste instantie wilde De Boer het met Geoffrey Castillion proberen als stand-in voor Sightorsson. De jonge spits voldeed echter niet in de ogen van zijn trainer en kan uitzien naar een verhuurperiode. Blind vervolgt zijn speurtocht naar een andere puntspeler.

"Eigenlijk hebben we een spits nodig die kan wedijveren met Siem de Jong, of die zelfs nog beter is. Daaruit blijkt dus al hoe moeilijk die zoektocht is."