MALAGA - Ruud van Nistelrooij verkoos deze zomer een terugkeer naar Spanje boven een rentree in zijn vaderland. PSV nam wederom contact op met de aanvaller, maar hij draagt nu net als zijn landgenoot Joris Mathijsen het shirt van Malaga.

De ambitieuze nummer elf van het afgelopen Spaanse seizoen meldde zich al in februari voor Van Nistelrooij, die had besloten bij Hamburger SV te vertrekken.

De spits wilde graag terug naar Spanje, maar stond niet direct te springen voor de ploeg die op dat moment onderaan stond in de Primera Division.

Dat het toch Malaga werd is volgens de Oranje-international ‘beetje bij beetje zo gegroeid’. ‘’Ik kreeg langzaam het besef wat hier ging gebeuren'', vertelt Van Nistelrooij in het NUsport-magazine van deze week.

''De plannen wekten wel een soort enthousiasme bij me op, al moet je altijd maar afwachten of het ook zo uitkomt.’’

PSV

Tijdens vrijwel elke transferperiode deed PSV een poging de intussen 35-jarige spits in te lijven.

''Ook nu hebben ze de deur voor me open gezet. Ik kan daar altijd terugkomen, dat was de insteek, maar naar Nederland ging mijn voorkeur absoluut niet uit. Daarvoor vind ik de eredivisie niet aantrekkelijk genoeg. En nu komt het er niet meer van. Ik zal nooit meer bij een Nederlandse club gaan voetballen.''

In het NUsport-magazine staat deze week een uitgebreid interview met zowel Van Nistelrooij als Mathijsen in Malaga.