ARNHEM - FC Twente kan dinsdag in de Champions Leaguewedstrijd tegen FC Vaslui niet beschikken over Bryan Ruiz.

De aanvaller uit Costa Rica ontbreekt in de selectie wegens een blessure, zo zei trainer Co Adriaanse maandag.

Ruiz liep de blessure aan zijn bovenbeen vrijdag op in het oefenduel tegen de amateurs van WKE.

Gelredome

FC Twente speelt het duel tegen de Roemenen, in de derde voorronde van de Champions League, in het Gelredome in Arnhem.

De Grolsch Veste in Enschede is na de instorting van een gedeelte van het dak, waarbij drie weken geleden twee doden vielen, nog niet speelklaar.

Theo Janssen

Theo Janssen bracht maandag een bezoek aan de training van FC Twente. De middenvelder maakte na vorig seizoen de overstap van de Enschedeërs naar Ajax. Janssen, die jarenlang bij Vitesse voetbalde, woont nog steeds in Arnhem.

Behalve over Ruiz kan Adriaanse ook niet beschikken over Dwight Tiendalli, Roberto Rosales, Denny Landzaat en Dario Vujicevic.

Onverwacht

''Zondag heeft Ruiz vrij lang meegetraind, maar is hij toch vroegtijdig gestopt omdat hij last kreeg. Dat was voor ons onverwacht. We hopen dat hij spoedig herstelt'', zei Adriaanse op de website van FC Twente.

Steven Berghuis maakte tijdens de voorbereiding indruk op de nieuwe trainer van Twente. De 19-jarige aanvaller doet dinsdag vermoedelijk vanaf het begin mee.

''Ik heb hem in de voorbereiding nog geen slecht duel zien spelen'', vertelde Adriaanse. ''Hij heeft veel kwaliteiten en nu moet hij dit niveau vasthouden. Er is bovendien veel concurrentie van andere spelers voor de posities waar hij kan spelen. Ook komt er nu wat anders bij kijken; meer toeschouwers en de wedstrijdspanning voor het echte werk.”