AMSTERDAM - Ronald Koeman is definitief de nieuwe trainer van Feyenoord. De oud-topvoetballer volgt Mario Been op in Rotterdam-Zuid.

Dat maakt Feyenoord op de clubsite bekend. Koeman (48) tekent een éénjarig contract in De Kuip.

Woensdag werd al bekend dat Feyenoord en Koeman in vergaande onderhandeling waren. Komende maandag is de officiële presentatie en leidt Koeman zijn eerste training.

De oefenmeester kwam ook als speler uit voor de Rotterdamse club, tussen 1995 en 1997.

Koeman treedt in de voetsporen van zijn broer Erwin, die tussen 2005 en 2007 hoofdtrainer was van Feyenoord. De oudste van de twee heeft komend seizoen de leiding bij FC Utrecht. Op 11 december staan de broers in de Domstad met hun teams tegenover elkaar.

Van Gastel en Van Bronckhorst

Jean-Paul van Gastel en Giovanni van Bronckhorst gaan Koeman assisteren, zoals NUsport eerder al meldde.

''Overbodig om te zeggen dat Feyenoord voor mij een geweldige club is om de draad als hoofdtrainer weer op te pakken'', reageert Koeman, die zonder club zat sinds zijn vertrek bij AZ eind 2009.

Koeman werkte als trainer verder bij Vitesse, Ajax, Benfica, PSV, Valencia en Barcelona B. De coach Koeman werd drie keer kampioen van de eredivisie, in 2002 en 2004 met Ajax en in 2007 met PSV.

Kwaliteit en talent

''Met Van Gastel en Van Bronckhorst heb ik straks geweldige assistenten naast me, die ik bovendien al goed ken'', zegt Koeman. Het trio speelde midden jaren negentig gezamenlijk in de Rotterdamse hoofdmacht.

''Het is mijn stellige overtuiging dat we nog wel eens zeer verrassend voor de dag kunnen komen dit seizoen. Er zit immers volop kwaliteit en talent in deze jonge selectie. Met de spelers en de hele club deel ik de brandende ambitie om te laten zien dat we veel meer kunnen dan uit het recente verleden is gebleken.’'

Koemans voorganger Been stapte afgelopen week op nadat het grootste deel van de spelersgroep het vertrouwen in hem opzegde.