Biljarter Jaspers wereldkampioen driebanden

LIMA - De Nederlandse biljarter Dick Jaspers is zondag in de Peruaanse hoofdstad Lima voor de derde keer in zijn loopbaan wereldkampioen driebanden geworden. Hij versloeg in de finale zijn Italiaanse opponent Marco Zanetti met 3-2.

Jaspers, die eerder wereldkampioen werd in 2000 en 2004, keek bijna de hele wedstrijd tegen een achterstand aan.

Zanetti won de eerste set met 15-8, waarna Jaspers direct op gelijke hoogte kwam (15-6). In het derde bedrijf toonde de Italiaan zich duidelijk de sterkste (15-3) en was hij nog één set van het goud verwijderd.

Slotfase

Jaspers verweerde zich echter kranig en won de vierde set met 15-2. In de beslissende set nam Zanetti een 7-0-voorsprong, maar vocht de Nederlander zich terug naar een 8-8-tussenstand.

In de bloedstollende slotfase toonde Jaspers zijn kwaliteiten en won hij het beslissende bedrijf uiteindelijk met 15-8.

De 45-jarige Brabander won afgelopen maand nog de Europese titel en is tevens regerend Nederlands kampioen.

Trots

Jaspers was trots dat hij zaterdag (plaatselijke tijd) in Lima voor de derde keer in zijn loopbaan de wereldtitel driebanden veroverde. "Dit is de mooiste titel die je kunt winnen. Dit is fantastisch'', zei de Brabander.

Jaspers had ook genoten van de sfeer in Peru. "De mensen zijn zo enthousiast in Zuid-Amerika. Ik heb hier vaker gespeeld. Het is echt genieten. Het is heel mooi voor mij om hier te winnen.''

Hij moest tijdens het toernooi wel een beetje op gang komen. "Ik ben echt gegroeid in het toernooi en speelde goed op de belangrijke momenten.''

Lees meer over:

Overzicht: Programma titelkandidaten

Overzicht: Programma titelkandidaten
De Eredivisie gaat de laatste maanden in. Bekijk het resterend programma van PSV, Ajax en AZ.

NUwerk

Tip de redactie