LONDEN - Manchester United is woensdagavond uitgelopen op de concurrentie. De Engelse kampioen won met 2-1 bij Bolton Wanderers dankzij treffers van Scholes en Ruud van Nistelrooij, zijn veertiende competitietreffer alweer.

Arsenal bleef bij Everton steken op 1-1, terwijl Chelsea op eigen veld met 0-1 verloor van Liverpool. Daardoor staat de titelverdediger drie punten los van Arsenal en zeven van Chelsea.

Manchester United leidde bij de rust al met 2-0. In de tweede helft viel de ploeg van coach Ferguson stil. Door een late treffer van Djorkaeff kreeg Sir Alex het in de slotminuten nog even benauwd. De gelijkmaker stonden de Mancunians echter niet toe.

Chelsea speelde zonder Nederlandse inbreng tegen Liverpool. De kapitaalkrachtige thuisclub toonde weinig inspiratie. Alleen in de slotfase drong de Londense ploeg sterk aan. Een kopbal van Mutu eindigde op de lat.

Liverpool-doelman Dudek (ex-Feyenoord) moest in de 77e minuut geblesseerd naar de kant. Zijn jonge vervanger Bernardi deed het uitstekend. Het doelpunt kwam op naam van Cheyrou. El Hadji Diouf kreeg in de 87e minuut de rode kaart bij Chelsea.

Arsenal, zonder Bergkamp, kwam dankzij Kanu (ex-Ajax) na een half uur op voorsprong. Een kwartier voor tijd herstelde Radzinski het evenwicht.