BARCELONA - Frank Rijkaard heeft de discipline bij FC Barcelona strak aangehaald. Spelers die 's nachts nog in het uitgaansleven gezien worden, kunnen rekenen op maatregelen. "De sancties zullen zwaar zijn", gaf Rijkaard woensdag op een persconferentie aan.

De Nederlander staat in zijn eerste seizoen bij Barcelona zwaar onder druk door de tegenvallende resultaten. De Catalaanse ploeg bezet de twaalfde plaats in de Primera Division op achttien punten van leider Real Madrid. "Spelers moeten hun verantwoordelijkheden kennen. Blijven ze in gebreke dan zullen ze dat sportief en financieel merken", gaf de trainer aan. Rijkaard heeft voorzitter Laporta gevraagd hem te steunen als spelers zich niet aan de regels houden.

Tevens heeft hij de preses verzocht mee te werken aan het binnenhalen van één nieuwe speler op korte termijn. "Die speler moet wel een meerwaarde hebben voor het team." Barcelona heeft interesse in Edgar Davids van Juventus.

Rijkaard kan de komende maand niet beschikken over routinier Luis Enrique. De Spaanse oud-international heeft tijdens de training hoofdletsel opgelopen. Volgens de medische staf moet de aanvoerder van Barcelona vijf tot zes weken rust houden.