ENSCHEDE - FC Twente wil op niet al te lange termijn het Arke-stadion flink uitbreiden. De club denkt die schaalvergroting nodig te hebben om te kunnen aanhaken bij de topzes van Nederland. "De ambitie van Twente zou moeten zijn om na Feyenoord, Ajax en PSV met clubs als Roda JC, Heerenveen en Utrecht te strijden om de plaatsen vier tot zes", aldus de nieuwe voorzitter Joop Munsterman van FC Twente in zijn nieuwjaarstoespraak.

Het huidige stadion van Twente heeft een capaciteit van 13.250. Munsterman vindt dat te weinig. "Nu al verdwijnen er grote delen van de jeugdige supporters uit de primaire verzorgingsgebieden naar aanpalende clubs omdat ze gewoon niet terecht kunnen in ons al jaren uitverkochte stadion."

Munsterman wil de club, die in mei 2003 nog op de rand van een faillissement verkeerde, niet laten afglijden. "Het stadion van FC Twente, dat zich nu landelijk op de vijfde plaats van de beste en meest sfeervolle stadions bevindt, zal anders wegzakken naar een elfde plaats qua toeschouwerscapaciteit, nog onder Willem II en NAC en dan zal de subtop verder weg zijn dan ooit."