AMSTERDAM - Mark Webber rijdt ook in 2012 voor Red Bull Racing, ondanks het negeren van teamorders in de Britse Grand Prix. Dat zegt Red Bull-eigenaar Dietrich Mateschitz.

Webber kreeg afgelopen zondag de opdracht om zijn op de tweede plaats rijdende teammaat Sebastian Vettel niet aan te vallen. De Australiër negeerde die orders en probeerde tot aan de finish om de WK-leider te passeren.

De 34-jarige coureur liet na afloop optekenen dat hij 'niet blij' was met de opdracht. Webber is al enige tijd dicht bij een verbintenis voor 2012 met de huidige constructeurskampioen, maar de onenigheid op Silverstone leek zijn kansen geen goed te doen.

Populair

Mateschitz spreekt dat laatste echter tegen. "Webber zal bijtekenen", aldus de Oostenrijke miljardair tegenover Autosport. "Dat gaat zeker gebeuren. Hij is heel populair binnen het team, voelt zich op zijn gemak; het is een uitstekende relatie. Dat weet hij en dat weten wij ook."

"Om eerlijk te zijn heeft Mark geen betere keuze wat auto betreft, en wij hebben geen betere, snellere coureur voor handen."

Geen probleem

Mateschitz geeft aan dat hij er geen probleem mee had dat Webber in de slotfase van de Britse Grand Prix probeerde regerend wereldkampioen Vettel in te halen.

"Dat is voor ons geen probleem. Sebastian realiseerde zich dat Alonso niet meer bijgehaald kon worden en hield wat in. Daardoor kwam Mark dichterbij. Hij zou wel een erg slechte coureur zijn geweest als hij niet had geprobeerd om een positie te winnen."