AMSTERDAM - Sebastian Vettel heeft Red Bull Racing aangespoord om zo snel mogelijk te reageren op de snelheid die Ferrari, en dan vooral Fernando Alonso, momenteel aan de dag legt.

De Spanjaard was afgelopen zondag de sterkste in de Britse Grand Prix en wist, hoewel enigszins geholpen door een mislukte pitstop van Red Bull, te imponeren met rappe rondetijden over het gehele verloop van de race.

Ferrari verscheen op Silverstone met een flinke update voor de F150th Italia en leek te worden geholpen door de nieuwe regels rond de 'off throttle blown diffuser'.

Die regels worden voor de volgende race in Duitsland weer teruggedraaid, maar toch wekte de renstal de indruk dat het nu echt de strijd aan kan gaan met Red Bull Racing.

Accepteren

Vettel is van mening dat zijn team Alonso's prestaties niet moet afschuiven op het slechte weer en andere omstandigheden. De Duitser vreest zijn Spaanse opponent en dringt aan op verbetering aan de Red Bull in de komende races.

"Het was een lastige race en Ferrari was erg snel, vooral Fernando. Ze hebben ons verslagen", aldus Vettel op de site van Red Bull. "Dat moeten we accepteren. Om te kunnen begrijpen waarom je bent verslagen, moet je het kunnen accepteren."

Lesje geleerd

"We hebben ons lesje geleerd, en het is nu aan ons om de focus weer te vinden en ervoor te zorgen dat we de komende races beter kunnen presteren. Het is een belangrijk punt in het kampioenschap", stelde de Duitser, die in het kampioenschap een voorsprong van tachtig punten geniet op zijn teamgenoot Mark Webber.

"We zitten nog steeds in een goede positie, maar we moeten hard blijven werken. Anders komen de anderen dichterbij dan we leuk vinden."