AMSTERDAM - Red Bull Racing-teambaas Christian Horner hoopt dat de interne strubbelingen binnen het team met Mark Webber over de tijdens de Britse Grand Prix uitgevaardigde teamorders een contractverlenging met de Australiër niet in de weg staan.

Webber was zondag 'niet blij' met de opdracht van het team om zijn één plek voor hem rijdende teammaat Sebastian Vettel niet aan te vallen.

Hij negeerde de orders en ging in gevecht met de WK-leider, die zijn aanval afsloeg. Vettel bleef tweede op Silverstone, achter winnaar Fernando Alonso.

Horner meldt tegenover Autosport dat hij het voorval nog gaat bespreken met Webber. De Engelsman hield in de spannende slotfase zijn vingers gekruist, maar voegt daaraan toe dat het gebeuren niet van invloed hoeft te zijn op het aanblijven van Webber in 2012.

Teambelang

Red Bull Racing en Webber zouden op het punt staan om een contract te tekenen dat de 34-jarige coureur nog een seizoen aan de succesvolle formatie bindt. Horner zegt dat hij denkt dat de houding van Webber daar niet zoveel meer aan gaat veranderen.

"Ik hoop echt van niet. Maar uiteindelijk draait het om het team. Ik kan begrijpen dat een coureur gefrustreerd kan raken van teamorders. Maar het is mijn verantwoordelijkheid dat we een zo goed mogelijk resultaat halen", stelt Horner.

"We zouden er niets mee opschieten als beide auto's achter op een bezemwagen terug in de pit worden gebracht. Kijk maar eens naar wat er in de laatste bocht tussen Lewis Hamilton en Felipe Massa gebeurde."

Kritiek

Horner uitte vorig seizoen stevige kritiek op Ferrari, toen het Italiaanse team in Hockenhem Felipe Massa de opdracht gaf om Alonso de zege te schenken. Dat het team nu zelf Webber opdroeg om niet aan te vallen deed dan ook wat wenkbrauwen fronsen.

Red Bull-eigenaar Dietrich Mateschitz heeft meerdere malen laten optekenen dat zijn renstal nooit teamorders zou uitvaardigen. Horner: "Meneer Mateschitz zou het ook niet leuk vinden als beide auto's in de laatste ronde de hekken in vliegen. We hebben zondag gewoon veel punten gescoord en daar draait het om."