AMSTERDAM - Piet Velthuizen vertrekt bij Hércules Alicante. De Spaanse degradant heeft de 24-jarige doelman een brief gestuurd waarin staat dat hij niet meer hoeft terug te komen, omdat zijn salaris te zwaar op de begroting drukt.

Hércules wil zijn contract ontbinden, Velthuizen maalt er niet om. De voormalige Vitesse-keeper twijfelde toch al hevig aan een terugkeer naar Alicante, omdat hij nog 4,5 maand salaris van Hércules tegoed heeft. “Hiervoor heb ik natuurlijk geen contract voor vier jaar getekend”, zegt Velthuizen tegen NUsport.

“Ze hebben blijkbaar spelers gehaald voor een jaar, zonder te overdenken wat de gevolgen zouden zijn bij degradatie. Mijn zaakwaarnemer en ik zijn er niet zo happig op om op het voorstel van Hércules tot contractontbinding over te gaan, want dan kan ik misschien fluiten naar mijn geld."

"Maar het lijkt me duidelijk dat we inzetten op een transfervrije status. Mijn zaakwaarnemer bekijkt nu wat voor stappen we het beste kunnen nemen.”

Zoektocht

Velthuizen heeft de zoektocht naar een nieuwe club alvast geopend. “Er lopen wat contacten, maar er is niks concreet. In de meeste grote competities beginnen ze pas deze week met trainen, dus ik heb nog wel even."

"Ik sta voor alles open, ook voor een club uit de Nederlandse top zes. Op dit moment zijn de meeste clubs al voorzien, maar in de voetballerij kan veel gebeuren. Dat weet jij ook.”

Zandbak

Sinds twee weken traint Velthuizen in de buurt van zijn woning in Beuningen. “Ik loop veel voor mezelf en train geregeld op een veldje met mijn schoonvader en zwager. Mijn schoonvader is Hans Tassenaar, die heeft vroeger nog bij Vitesse gekeept. Hij houdt me wel scherp, hoor. Hij heeft me net nog in de zandbak laten rennen. Als ik straks bij een club aansluit, ben ik topfit.”

Velthuizen heeft het EK van 2012 nog niet uit zijn hoofd gezet. “Voordat ik naar Hércules ging zat ik elke keer bij Oranje, dus ik zou niet weten waarom ik er niet weer bij zou kunnen komen. Nieuw seizoen, nieuwe kansen.”