Vrijdag 30 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Placeholder afbeelding NU.nl

Contador klaagt over pijnlijke knie

SAINT-FLOUR - Drievoudig tourwinnaar Alberto Contador klaagt over pijn in zijn knie. De Spanjaard landde zondag, in de negende etappe van de Ronde van Frankrijk, bij een valpartij andermaal op het gewricht. In eerdere etappes viel hij ook meermaals op zijn knie.
Door ANP

''Ik maak me een beetje zorgen'', aldus Contador. ''Het is weer dezelfde knie. Het deed al zeer en het wordt er zo niet minder op.''

De Spanjaard kwam in de etappe naar Saint-Flour ten val nadat zijn stuur vast kwam te zitten onder het zadel van de Rus Vladimir Karpets.

'Niet mijn Tour'

In de eerste en vijfde etappe stuiterde Contador ook al tegen het asfalt. ''Het is vooralsnog niet mijn Tour", aldus de winnaar van vorig jaar. ''Ik zal moeten herstellen. Ik voel me niet geweldig."

Contador is daarom blij dat maandag een rustdag volgt. In het algemeen klassement bezet Contador momenteel de 16e plaats op ruim 4 minuten van geletruidrager Thomas Voeckler.

Andreas Klöden

Andreas Klöden lijkt redelijk ongeschonden uit de hectische etappe te zijn gekomen. Dat meldde zijn team RadioShack zondag.

De klassementsrenner kwam op weg naar Saint-Flour, evenals veel collega-renners hard ten val. Onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat Klöden 'slechts' blauwe plekken, schrammen en spierpijn heeft overgehouden aan zijn val. Hij beslist maandag of hij al dan niet in koers blijft.


Lees meer over:

Alberto Contador

Aanbevolen artikelen