PERTH - De Belgische tennisster Kim Clijsters is woensdag geblesseerd uitgevallen tijdens haar optreden in de Hopman Cup tegen de Australische Alicia Molik. De nummer twee van de wereld kreeg last van haar achillespees en kon niet verder spelen. Clijsters leidde op dat moment met 6-3 7-6 en 3-2.

Door haar kwestuur kan Clijsters niet tegen haar verloofde Lleyton Hewitt uitkomen. Het tenniskoppel zou later op de dag in het gemengd dubbel voor de eerste keer in hun carrière tegen elkaar spelen, als hoogtepunt van de confrontatie tussen België en Australië op het officieuze wereldkampioenschap voor gemengde landenteams.

Later op de dag wordt een scan gemaakt van Clijsters' gekwetste enkel. Tijdens haar duel met Molik werd ze al op de baan behandeld. Het is nog onduidelijk of ze door haar blessure op de Australian Open kan uitkomen, die later deze maand van start gaat.

Na het uitvallen van Clijsters verloor België het duel van Australië. Hewitt won in drie sets van Xavier Malisse (3-6 6-1 6-2) en het dubbelspel werd door de blessure van Clijsters niet gespeeld.