Brazilië wint ook niet van Paraguay op Copa America

AMSTERDAM - Brazilië heeft ook in zijn tweede wedstrijd op de Copa America weinig indruk kunnen maken. Invaller Fred redde zaterdag in Argentinië tegen Paraguay een punt: 2-2.

Brazilië had eerder in het toernooi al de punten gedeeld met Venezuela (0-0). De 'Goddelijke Kanaries' hebben plaatsing voor de volgende kwartfinales nog wel in eigen hand.

De formatie van Mano Menezes kwam kort voor rust via Jadson op voorsprong. Een kwartier later trok Roque Santa Cruz de stand namens Paraguay weer gelijk.

Tegenvallende Neymar

De door Real Madrid begeerde Neymar, die opnieuw tegenviel, hielp na ruim een uur een grote kans voor de Brazilianen om zeep. Dat kwam ze bijna duur te staan omdat Nelson Valdez twee minuten later aan de andere kant doel trof na zwak verdedigen van FC Barcelona-verdediger Dani Alves.

Breekijzer Fred voorkwam met een droog schot in de laatste minuut echter een Braziliaanse nederlaag.

Venezuela deed zaterdag goede zaken tijdens het tweede groepsduel. Venezuela won met 1-0 van Ecuador en is door de winst de verrassende koploper in groep B. Ceser Gonzalez was de machtwinnaar bij de Venezolanen. Hij maakte na ruim een uur de enige treffer van de partij.

Tip de redactie