ROME - AC Milan heeft dinsdagavond de spanning in de Italiaanse competitie verhoogd door koploper AS Roma te verslaan. In Rome won Milan de topper met 1-2, dankzij twee treffers van de Oekraïense spits Sjevtsjenko. Cassano scoorde tegen namens de Romeinen.

Roma staat na vijftien duels op 36 punten, AC Milan heeft er 33 uit veertien wedstrijden. Milan staat in punten gelijk met titelhouder Juventus, dat daarvoor echter een wedstrijd meer nodig had. Perugia, de tegenstander van PSV in het UEFA-bekertoernooi, heeft in de competitie nog altijd niet gewonnen en verloor dinsdag met 1-0 van datzelfde Juventus.

Het was de zesde competitienederlaag voor Perugia, dat al wel negen keer gelijk speelde. Na vijftien wedstrijden staat de ploeg op de vijftiende plaats.

Nedved

Juve, zonder de scheidende Davids, dankte de magere zege aan middenvelder Nedved. De Tsjechische vedette trof in de 29e minuut doel met een indrukwekkend schot. Doelman Kalac (ex-Roda JC) was kansloos. Voor de wedstrijd had Nedved de Gouden Bal in ontvangst genomen voor zijn uitverkiezing tot Europees Voetballer van het Jaar.

Inter

Inter bleef op twee punten van Juve door een zege van 3-1 op Lecce. Cruz (ex-Feyenoord), Cordoba en Vieri scoorden voor de Milanese ploeg na de rust.

Lazio, met Stam in de gelederen, verloor met 2-1 bij Reggina. Liverani bracht de Romeinen nog wel op voorsprong, maar na de rust gaven Di Michele en Cozza het duel een verrassende wending. Lazio speelde bijna een uur met tien man en beëindigde de wedstrijd zelfs met negen man. Muzzi (veertigste minuut) en Oddo (negentigste minuut) werden uit het veld gestuurd.