De Boer vreest vertrek ervaren krachten

AMSTERDAM - Ajax-trainer Frank de Boer vreest dat hij voor het sluiten van de zomerse transfertermijn nog een ervaren kracht gaat verliezen.

Hoewel Jan Vertonghen en Maarten Stekelenburg eerder uitspraken geen probleem te hebben met nog een jaartje Ajax en daar vooralsnog ook vanuit gaan, heeft de oefenmeester weinig hoop. "Ik verwacht dat er voor 31 augustus nog wel iets gaat gebeuren", laat hij aan De Telegraaf weten.

"Ik ben daar veel met die jongens over in gesprek en ze houden me op de hoogte. Het slechtste scenario zou zijn, dat er in de laatste dagen een aanbod komt dat ze niet kunnen weigeren."

Als er een grote club komt die een goed bod uitbrengt, staat De Boer machteloos. Ook een deadline opleggen behoort niet tot de mogelijkheden. "Zo makkelijk is dat niet, omdat ze ook gelimiteerde transfersommen hebben."

Brok ervaring

Ajax heeft Kenneth Vermeer achter de hand, mocht Stekelenburg vertrekken. Het aantrekken van een andere tweede doelman zou in dat geval volstaan. "Maar stel je voor dat Vertonghen weggaat. Dan mis je een brok ervaring", schetst De Boer.

"Natuurlijk zouden Daley Blind of Boilesen daar kunnen spelen, maar je kunt ze niet vragen daar vijftig duels te presteren. Jan kan dat fysiek en mentaal wél."

NUwerk

Tip de redactie