AMSTERDAM - Dick Advocaat vond zijn eerste interland na zijn terugkeer als bondscoach van Oranje "een rommelige wedstrijd". "Het begin ging moeizaam", vond Advocaat in zijn eerste verklaringen.

"We konden niet gemakkelijk in het spel komen. Over het geheel creëerden wij weinig kansen. Door veelvuldig balverlies kon het positiespel, waar Nederland het van moet hebben, niet worden uitgevoerd."

Advocaat toonde zich naast zijn lichte teleurstelling niet zo ontevreden. "We spelen in deze periode van het voetbalseizoen drie wedstrijden. Daarin zullen wij zien hoe en met welke spelers we de toekomst ingaan."

Eriksson tevreden

Zijn collega aan Engelse zijde, de Zweed Eriksson, was tevreden met het gelijkspel (1-1) dat zijn ploeg woensdagavond in de Amsterdam Arena tegen Oranje heeft behaald.

Volgens de Zweed was Engeland stukken beter dan vorig jaar augustus in Londen waar Nederland met 2-0 won.

"Die nederlaag is in Amsterdam redelijk rechtgezet. Nederland had weliswaar meer balbezit, maar wij hadden de beste kansen. Die 1-1 is dan ook een juiste uitslag."

Volgens Eriksson past de oefeninterland tegen Oranje prima in de voorbereiding op de WK in juni. Hij heeft nu de kans om meer spelers aan het werk te zien.

"Dat was tijdens de kwalificatieronde niet mogelijk. Toen was het erop of eronder, dan neem je geen risico's. Nu kan ik zien of sommige spelers op bepaalde posities straks meer kunnen brengen. Over de mentaliteit hoef ik me geen zorgen te maken, die is bij iedereen altijd goed", aldus Eriksson.

/SPORTNederland speelt gelijk tegen Engelsen