Haase verslaat De Voest in Davis Cup

AMSTERDAM – Robin Haase heeft Nederland op een 1-0 voorsprong gezet in het Davis Cup-duel met Zuid-Afrika. Haase versloeg Rik de Voest in vier sets: 6-7 (5) 6-3 6-0 6-4.

De Hagenaar startte moeizaam tegen de nummer 129 van de wereld. Haase maakte veel onnodige fouten, waar De Voest van profiteerde in de tiebreak die de Zuid-Afrikaan met 7-5 won.

In het tweede bedrijf werd de Nederlander direct gebroken en leek de wedstrijd uit zijn handen te glippen. Met steun van een handvol Nederlanders op het op 1300 meter hoogte gelegen tenniscomplex in Potchefstroom wist Haase daarna het tij te keren.

Hij reduceerde zijn onnodige fouten tot een minimum en zette de Zuid-Afrikaan onder druk. Dat resulteerde in een makkelijke winst van de tweede set.

Met een erg sterke derde set, waarin hij geen enkele game inleverde (6-0) en een solide vierde set trok Haase de partij vervolgens naar zich toe.

Later op de dag speelt Thomas Schoorel tegen Kevin Anderson. Bij winst op Zuid-Afrika plaatst Oranje zich voor de play-offs om plaatsing voor de wereldgroep.

NUwerk

Tip de redactie