FRIMLEY GREEN - Titelverdediger Raymond van Barneveld heeft dinsdagavond in Frimley Green de kwartfinales van het Lakeside Professional Championship darts bereikt. De Haagse darter versloeg in de tweede ronde zijn Engelse opponent Paul Hogan in vier sets: -1.

In de kwartfinales treft de als eerste geplaatste 'Barney' de winnaar van de partij tussen de als achtste geplaatste Engelsman John Walton en de ongeplaatste Noor Robert Wagner, die in de eerste ronde won van de Nederlander Co Stompé.

'Hoge hartslag'

Van Barneveld had het vooral in de openingsset wat benauwd gehad. Die set ging naar Hogan, die was begonnen met gooien. "Toen had ik volgens mij een behoorlijk hoge hartslag", zei Van Barneveld achteraf tegenover de verslaggever van SBS6. "De partij was lastiger dan verwacht, ik had niet gedacht dat het nog zo'n veldslag zou worden. Alle complimenten aan Paul daarvoor. Maar hij had van tevoren al gezegd: ik moet tegen de nummer één van de wereld, laat ik maar plezier gaan maken. Juist dan zijn ze op hun gevaarlijkst."

Moyenne

Van Barneveld kwam onder meer dankzij zeven 180-ers tot een gemiddelde van 32,88 per pijl. Ondanks dat hoge moyenne hield Hogan lang gelijke tred. "Je moet ze onder druk houden", zei Van Barneveld over partijen tegen op papier mindere spelers. "Als je steeds na twaalf of vijftien pijlen op uitgooien staat, gaan ze vanzelf een keer nadenken. Alleen was daar bij deze man geen sprake van. Ik ben opgelucht dat ik de vierde set won, anders was alles weer gelijk geweest."