JESI - Bondscoach Mark Wotte heeft een tevreden gevoel overgehouden aan de eerste wedstrijd van het Nederlands elftal onder 21 jaar op weg naar de EK-kwalificatiereeks voor de Europese titelstrijd in 2004. Zijn ploeg, die moet uitmonden in het olympisch team, speelde in Jesi met 0-0 gelijk tegen de leeftijdgenoten van Italië.

"Een verdienstelijk resultaat", oordeelde Wotte. "We hebben een behoorlijke strijd geleverd. De eerste helft waren wij beter en in de tweede de Italianen. Vooral Denneboom (Heerenveen) kreeg een hele goede kans, maar 0-0 is een juiste uitslag."

Jong Oranje kan zich op het EK 2004 kwalificeren voor de Olympische Spelen van Athene in 2004. De confrontatie op een zwaar veld in en met Italië was de eerste van vijf oefenduels.

Wotte deed dit keer geen beroep op de spelers die nog uitkomen in het elftal onder negentien jaar. Ajacied Rafael van der Vaart had zich afgemeld wegens zijn knieblessure. "De jongens die nu een kans kregen, hebben zich kunnen laten zien. We gaan bouwen aan een nieuwe ploeg en daarom zijn deze wedstrijden heel nuttig", aldus Wotte.

Het team speelt op 26 maart in Nederland tegen Spanje en op 17 april staat opnieuw een wedstrijd tegen Italië op het programma. In mei volgen nog twee confrontaties met Noorwegen.