Rasmussen eist miljoenen van Rabobank

AMSTERDAM - Michael Rasmussen eist in een hoger beroep dat hij tegen zijn oude ploeg Rabobank heeft aangespannen een schadevergoeding van 5,6 miljoen euro.

Dat meldt de Telegraaf. De Deense renner staat al sinds de Tour de France van 2007 aan de kant.

De Raboploeg besloot toen geletruidrager Rasmussen uit de Tour te zetten omdat hij had gelogen over de locatie van zijn trainingen. Hij werd ook op staande voet ontslagen.

De Deen denkt aan te kunnen tonen dat hij enorme schade heeft geleden door dit volgens hem onterechte ontslag.

In juli 2008 kreeg Rasmussen van de rechter in Utrecht al gedeeltelijk gelijk en moest Rabobank hem een schadevergoeding van 715.000 euro betalen. De ploeg had hem volgens de rechter niet op staande voet mogen ontslaan.

Sponsorcontracten

De Deen vindt dat hij recht heeft op veel meer geld. "Ik liep de inkomsten van reeds getekende criteriums van 300.000 euro, sponsorcontracten en premies mis. Alleen al op basis van die uitspraak had ik dus ongeveer 1,1 miljoen vergoed moeten krijgen."

"Nu kan ik echter aantonen wat de gevolgen van de beslissing op termijn zijn. Als Tourwinnaar had ik een contract van enkele miljoenen voor een paar jaar kunnen tekenen. We eisen ruim 5,6 miljoen euro. Daarmee zetten we niet eens te hoog in", aldus Rasmussen.

Tip de redactie