Schumacher wil driejarig contract uitdienen

AMSTERDAM - Michael Schumacher heeft vrijdag stellig benadrukt dat hij zijn driejarige contract met Mercedes GP uit zal dienen. Dat betekent dat de zevenvoudig wereldkampioen in 2012 vrijwel zeker aan de start verschijnt.

Tijdens de Grand Prix van Europa liet teambaas Ross Brawn weten dat Schumacher zelf kon besluiten of hij volgend seizoen wil rijden. De 42-jarige Duitser zou een clausule in zijn contract hebben waardoor hij eenzijdig de verbintenis op kon zeggen.

In de voorbereiding van de Britse Grand Prix, die zondag op het programma staat, liet Schumacher echter weten dat het gebruik van die clausule absoluut niet aan de orde is en dat hij volledig gecommitteerd is op het vervolgen van zijn loopbaan.

"Ik heb altijd al de optie gehad om te stoppen wanneer ik wil", vertelde hij aan Autosport. "Maar ik richt me op een prestatie en een vastgesteld moment. Ik heb steeds gezegd dat het een driejarig plan is en dat is het dan ook."

Ontwikkeling

Schumacher gaf aan dat hij zichzelf nog steeds verbetert sinds zijn terugkeer in 2010 en dat hij niet het gevoel heeft op de toppen van zijn kunnen te zitten.

"Ik voel me in de eerste plaats uitstekend, en je wilt je altijd verbeteren", reageerde hij op de vraag naar zijn gevoelens over zijn comeback.

"In mijn eerste zestien jaar in de Formule 1 had ik steeds het gevoel dat ik me ontwikkelde. Misschien in een lager tempo dan in het begin van mijn loopbaan, maar het gaat nog steeds door."

Gewoontes

"Het duurde even voor ik weer de gewoontes van het drukke schema te pakken had en ik denk wel dat me dat nu weer beter afgaat, maar ik leer nog steeds hoe je met het team moet werken en hoe ik ervoor zorg dat de auto voor mij werkt."

"Dat is een constante ontwikkeling en ik ben zeker nog geen 100%, al kun je denk ik stellen dat je dat nooit kunt zijn."

Successen

Schumacher benadrukte dat hij niet te bezorgd is over het feit dat zijn terugkeer in 2010 niet dezelfde successen op heeft geleverd als eerder in zijn carrière.

"Je beoordeelt je prestaties altijd met het oog op de auto die je tot je beschikking hebt. Zo was het voorheen en zo is het nu nog. Dat probeer je te maximaliseren. Als je dat kan bereiken, kun je blij zijn met jezelf. Zo niet, dan ben je ontevreden."

"Je blijft werken, omdat je weet dat dat het enige is waarmee je weer vooraan kunt komen, net als in het verleden. Er is geen magie nodig om vooraan mee te doen. Het draait allemaal om timing, stabiele vooruitgang, gemotiveerd blijven en hard werken."

Tip de redactie