Alonso hoopt op ommekeer in Silverstone

AMSTERDAM - Fernando Alonso gaat ervan uit dat de Britse Grand Prix die komende zondag op het circuit van Silverstone wordt verreden beslissend kan zijn voor de hoop van de concurrenten van Sebastian Vettel op het bijhalen van de Duitser in de WK-stand.

Vettel gaat met 77 punten voorsprong op zijn teamgenoot Mark Webber en McLaren-coureur Jenson Button riant aan de leiding in het coureursklassement en won al zes van de acht races in 2011.

Enkele naaste belagers van de Red Bull-coureur stelden eerder in interviews dat, hoewel een moeilijke opgave, de WK-leider nog bij te halen is.

Ferrari-coureur Alonso is echter van mening dat de race op Silverstone in feite beslissend kan zijn in de titelstrijd. Vanaf dit weekeinde mogen de teams geen gebruik meer maken van de 'off throttle' geblazen diffuser en de vraag is hoe dit uitpakt met oog op de onderlinge verhoudingen.

Te dominant

"Ik denk dat we moeten afwachten om te zien of McLaren of Ferrari de auto flink kan verbeteren en daarmee de strijd met Red Bull aan kan gaan", aldus de Spanjaard op Silverstone.

"Hun auto is tot nu toe te dominant. Ik denk dat we na acht races hadden moeten spreken over acht zeges van Sebastian zonder fouten. Hij maakte er wel een in Canada en in China was hij een beetje te conservatief."

Hoop op ommekeer

"Het is een dominante positie die we misschien niet gezien hebben sinds 2004; Michael Schumachers dominante tijd. Het is moeilijk om te strijden op deze manier, en lastig om te denken aan het verslaan van Vettel zonder grote verbeteringen aan onze auto óf de McLaren van Jenson en Lewis (Hamilton, red.).

Alonso hoopt dan ook op een ommekeer. "Ik zou blij zijn als we in Silverstone de verhoudingen kunnen doen keren. Dan moeten we maar zien. Er is altijd hoop, er is altijd de motivatie om elke race te winnen, maar we hebben duidelijk een stap voorwaarts nodig."

Fouten

De Spanjaard denkt dat de beste kansen op een terugkeer van een titelstrijd liggen bij Vettel zelf. De Duitser moet volgens Alonso zelf fouten maken, in plaats van dat de Ferrari-coureur de andere teams, waaronder zijn eigen renstal, sneller ziet worden.

"We moeten races winnen, we moeten onze prestaties verbeteren en veel competitiever zijn dan nu", zei hij. "Maar op hetzelfde moment hebben we fouten nodig van Sebastian om het gat te dichten. Zonder opgaves of fouten van hem wordt het erg lastig."

Tip de redactie