Gesink voelt zich mentaal goed

DINAN - Robert Gesink meldde zich donderdagochtend vrij opgewekt aan de start van de zesde etappe van de Ronde van Frankrijk in Dinan.

''Mentaal voel ik me op zich goed. Ik laat me er niet onder krijgen'', aldus de kopman van Rabobank, die woensdag hard ten val was gekomen.

''Ik heb vooral last van mijn rug en bekken'', zei Gesink. ''Ik ben niet extra nerveus. Vandaag en morgen wordt het overleven."

"Ik ben heel stijf, ik hoop dat het in de loop van de dag allemaal wat beter gaat. Maar ik ben er lang niet zo slecht aan toe als Garate.''

Deze Spanjaard kwakte samen met ploeggenoot Gesink tegen het asfalt en liep daarbij een breukje in zijn rechterbovenarm op.

Schaafwonden

Gesink kwam ervan af met de nodige schaafwonden en wat hechtingen in zijn elleboog. De Varssevelder verscheen donderdag na een goede nacht (''slapen bleek geen probleem'') met een ingepakte linkerknie en verband om beide ellebogen aan de start van de langste etappe van deze Tour.

De Raborenner staat op de vijftiende plaats in het algemeen klassement, met twintig tellen achterstand op geletruidrager Thor Hushovd.

Lees alles over de Tour  op de special van NUsport

Lees meer over:
Tip de redactie