Argentinië stelt ook tegen Colombia teleur

SANTA FE - Argentinië heeft ook zijn tweede wedstrijd op het toernooi om de Copa America niet kunnen winnen. De ploeg van bondscoach Sergio Batista bleef woensdag (plaatselijke tijd) in Santa Fé tegen Colombia steken op 0-0.

Argentinië had het toernooi in eigen land vrijdag geopend met een gelijkspel tegen Bolivia (1-1).

De mannen van Batista werden na het laatste fluitsignaal uitgefloten door hun eigen fans. Ze scandeerden bovendien de naam van Diego Maradona, de voorganger van Batista.

Romero

Ook Lionel Messi, de grote ster van de 'Albicelestes', kon geen indruk maken. Het was tekenend voor het spel van de Argentijnen dat doelman Sergio Romero werd uitgeroepen tot 'man van de wedstrijd'.

Romero voorkwam dat de schade voor Argentinië nóg groter werd. De AZ-keeper verrichte halverwege de tweede helft zijn belangrijkste redding door de doorgebroken Falcao van scoren af te houden.

Rust

''Het is nooit leuk om te worden uitgefloten, maar we moeten deze mensen respecteren'', aldus Batista. ''Zij wilden een overwinning zien.'' Colombia gaat aan kop in groep A met 4 punten, gevolgd door Argentinië.

Donderdag spelen Bolivia en Costa Rica tegen elkaar. Het gastland sluit de groepsfase zondag af tegen de nog puntloze Costa Ricanen. ''We moeten onze rust bewaren, want we weten dat het er in de laatste wedstrijd om gaat'', aldus de bondscoach.

Argentinië won in 1993 voor het laatst de Copa America. De afgelopen twee edities eindigden de 'Albicelestes' als tweede achter Brazilië.

NUwerk

Tip de redactie