Koeman mist onafhankelijkheid bij spelers

AMSTERDAM - Erwin Koeman is van mening dat spelers zich tegenwoordig te veel laten leiden door hun zaakwaarnemers. De trainer van FC Utrecht verwijst daarbij naar de recente overstap van Kevin Strootman naar PSV.

"Strootman speelde pas een half jaar voor FC Utrecht", verklaart Koeman in het magazine van NUsport.

"Wat is er dan op tegen om nog een jaartje te blijven? Natuurlijk is PSV een sportieve verbetering, maar goed... er spelen ook andere factoren mee."

De oefenmeester doelt daarmee op de rol van de zaakwaarnemer. "Die denken ook aan geld. Spelers laten zich steeds meer door hen leiden." Het verontrust Koeman dat belangenbehartigers steeds vaker de belangrijke besluiten nemen.

Feyenoord

"Ik beslis altijd zelf. Toen ik wegging bij Feyenoord was mijn zaakwaarnemer het daar absoluut niet mee eens. Ik liet een bedrag van zes nullen liggen. Maar mijn gevoel zei dat ik moest opstappen."

"Die onafhankelijkheid zie je niet veel meer. Ik word vaak gebeld door zaakwaarnemers met een lulsmoesje en het draait er dan op uit dat één van zijn spelers naar mijn club wil. Dan denk ik al: die speler neemt zelf het initiatief niet, dus zal hij dat ook op het veld niet doen."

"Zelfs trainers vertrekken voor een paar centen meer zonder hun club in te lichten. Goede communicatie op het goede moment kan je een hoop schade besparen. Voorlopig kan John van den Brom geen goed meer doen bij ADO Den Haag. Dat zal hij niet gewild hebben."

In het magazine van NUsport staat deze week een uitgebreid interview met Erwin Koeman. Daarin gaat de oefenmeester onder meer in op de toekomst van Mario Been bij Feyenoord en Fred Rutten bij PSV. Het magazine ligt vanaf dinsdag in de winkel en is via de website te bestellen.

Tip de redactie