Twente verslaat Gent in eerste serieuze oefenwedstrijd

GENT - FC Twente heeft woensdag in België een oefenduel tegen AA Gent met 3-1 gewonnen.

Theo Janssen maakte z’n eerste treffer in dienst van Ajax. De van FC Twente overgekomen middenvelder benutte in de eerste helft een strafschop voor de 0-4.

Op dat moment hadden Geoffrey Castillion (tweemaal) en Derk Boerrigter al doel getroffen. Na de treffer van Janssen bepaalde Castillion de ruststand op 0-5.

In het tweede bedrijf troffen Mats Rits (tweemaal), Rodney Sneijder, Aras Özbiliz, Lorenzo Ebecilio en Ricardo van Rhijn doel namens de landskampioen.

Stekelenburg

Overigens maakte Maarten Stekelenburg zijn rentree. De international brak halverwege maart de duim van zijn rechterhand en kwam sindsdien niet meer in actie. Tegen AZSV speelde hij alleen in de eerste helft mee.

Ajax vervolgt de voorbereiding zaterdag met een duel met FC Emmen.

AZ

AZ was in Wijdewormer met 6-1 te sterk voor de Zaanse selectie. Ali Messaoud speelde met drie treffers een hoofdrol. Brett Holman en Etiënne Reijnen scoorden ook. Verder werkte een speler van de Zaanse selectie de bal in zijn eigen doel.

VVV-Venlo was met liefst 16-1 te sterk voor RKDEV. Brian Linssen was zes keer trefzeker, Michael Uchebo driemaal. Voormalig Vitessespeler Rogier Molhoek speelde op proef mee bij VVV, dat Marcel Meeuwis aan de selectie hoopt toe te kunnen voegen.

Eerstedivisionist Fortuna Sittard speelde met 2-2 gelijk tegen het Cypriotische AEK Larnaca. Oud-Feyenoorder Kevin Hofland scoorde voor Larnaca. De doelpunten van de Limburgers kwamen op naam van de Zweedse testspeler Faton Trstena en Harrie Gommans.

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie