Cruijff vol onbegrip over bezwaren rvc Ajax

AMSTERDAM - Johan Cruijff heeft uitgehaald naar de overige leden van de raad van commissarissen (rvc) van Ajax die de aanstelling van Tscheu La Ling als opvolger van de onlangs opgestapte algemeen directeur Rik van den Boog niet zien zitten.

Zoals NUsport dinsdagavond al wist te melden heeft de legendarische nummer veertien gedreigd met opstappen, als de overige leden van de rvc niet akkoord zouden gaan met de keuze voor Ling.

De Hagenaar zou tot grote woede van Cruijff in de ogen van die leden 'te licht en onbetrouwbaar zijn'.

Het eventuele dreigement van een vertrek werd door de Amsterdammer genuanceerd. "Het wordt weer eens overdreven, zoals zo vaak gebeurt in de media."

"Ik vind hem veruit de beste kandidaat en hij is volgens mij ook de enige. Vinden sommigen hem te licht? Wat een onzin", stelt Cruijff in een reactie tegenover Voetbal International.

Nieuw

"Ling heeft het in zijn leven uitstekend gedaan in allerlei opzichten. Punt is dat mensen die twijfels hebben allemaal nieuw zijn bij Ajax en weinig van voetbal weten."

Over de consequenties houdt Cruijff zich op de vlakte. "Het valt nog te bezien wat ik doe als ze toch niet voor Ling zouden kiezen, maar ik zou dat in ieder geval onbegrijpelijk vinden.

Tip de redactie