Gesink betrokken bij zware valpartij

AMSTERDAM - Robert Gesink is woensdag betrokken geraakt bij een zware valpartij in de vijfde etappe van de Tour de France. Samen met twee ploeggenoten knalde hij tegen het asfalt.

Samen met Gesink kwamen ook de Spanjaarden Carlos Barredo en Juan Manuel Garate ten val. Gesink kon vrij snel zijn weg vervolgen. De twee Spanjaarden hadden iets langer nodig om weer weg te komen.

Gesink heeft een fikse snee aan zijn knie. Hij kon echter zonder problemen weer aansluiten bij het peloton.

Brajkovic

De Sloveen Janez Brajkovic, eveneens betrokken bij de val, bleef roerloos liggen op het asfalt. Hij bleef lang op de grond liggen en liep flinke wonden aan zijn hoofd en heup op.

Hij kon wel op eigen kracht opstaan, maar zijn weg niet vervolgen. De renner van RadioShack werd per ambulance afgevoerd.

Contador

De vijfde etappe wordt ontsierd door meerdere valpartijen. Ook Alberto Contador lag, wederom, op de grond. Hij kwam vlak na Gesink ten val. Uit frustratie gooide de Spanjaard zijn fiets weg alvorens op een nieuw rijwiel zijn weg te vervolgen.

Bij een eerdere valpartij kwamen ook al Raborenners Laurens ten Dam en Bauke Mollema ten val. Ook de Amerikaanse ronderenner Levi Leipheimer van RadioShack kwam woensdag ten val.

De waaiers doen de Amerikaanse ploeg van Leipheimer behoorlijk pijn. Naast zijn eigen val en het uitvallen van Brajokvic belandde in latere valpartijen ook nog eens de derde klassementsrenner, Christian Horner, en helper Yaroslav Popovich op het asfalt.

Volg de etappe live

NUwerk

Tip de redactie