Ullrich wil terugkeren in wielersport

AMSTERDAM - Jan Ullrich overweegt een terugkeer in de wielersport. De 37-jarige Duitser zegt dat in een exclusief interview met wielersite Radsport News.

Ullrich wil niet in het peloton terugkeren als renner, maar als functionaris, zo bleek uit het vraaggesprek. Over de precieze rol doet hij vooralsnog geen uitspraken. De Duitser nam in 2007 afscheid van de sport na een bewogen carrière.

“Ik volg het wielrennen weer, ook bijvoorbeeld nu de Tour de France. De finale van een etappe wil ik altijd zien. Mijn haat-liefdeverhouding met de sport is weer een pure liefdesverhouding.”

Ullrich overweegt ook een opleidingsteam te financieren. “Maar de plannen daarvoor moet ik nog uitwerken.”

Rode draad

Ullrich won in 1997 de Tour de France. Daarnaast werd hij wereldkampioen op de weg en zegevierde hij in de Vuelta. Knieproblemen, overgewicht en dopingperikelen vormden echter een rode draad door zijn wielerleven.

Aan de vooravond van de Tour van 2006 werd hij door zijn werkgever T-Mobile uit de ronde geweerd vanwege zijn betrokkenheid bij het schandaal rondom de Spaanse dopingarts Eufemiano Fuentes. Een half jaar later beëindigde hij zijn carrière als renner.

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie